<h1>Om Annette</h1>

Om Annette

Vestjyde i hjertet

Jeg er vestjyde i hjertet. Mine rødder er i Salling og Holstebro, og jeg er jeres stemme. Christiansborg skal have lokale politikere, som bor og er ude i landet, hvor vi kender mentaliteten og mærker pulsen og de mennesker, som bor her.

Jeg er stolt af at være vestjyde. Bekæmpelse af inflation, investering af sundhedsvæsenet og udvikling i Vækstjylland er hjerteblod for mig.

Jeg blev i valgt som folketingsmedlem for Socialdemokratiet i 2011 i Vestjyllands Storkreds. Til daglig er jeg Socialdemokratiets Udenrigsordfører, Gruppesekretær og leder af Socialdemokraterne i Nordisk Råd.

Jeg arbejder for et samfund, hvor vi tager hele landet i brug og ser de mange muligheder som Vestjylland har. Vi skal skabe mere gang i Vækstjylland og investere i vores fællesskab.

En god og tryg barndom i Salling har formet mig som menneske. Her lærte jeg, at vi er stærkest i fællesskab, og at frihed under ansvar giver handlemuligheder.

Jeg er gift med Per Harbo der er afdelingsleder på Arla Foods. Min mand og jeg har bygget hus og tilværelse i Holstebro, og sammen har vi en søn, der er politibetjent.

Socialdemokratiet har altid været en del af mig og min familie. Min far, Alex Lind, var politiker og borgmester gennem hele min barndom. Jeg og mine to søskende har været privilegerede. Vi fik lov til at se utallige lande, vi fik al den støtte vi havde brug for, og masser af kærlighed af vores forældre og familie. Til gengæld skulle vi tage ansvar. Være dygtige i skolen, og være gode eksempler for andre. Det tror jeg, vi lykkedes så nogenlunde med.

Vi lærte, at de stærkeste måtte bære mest, og fik demokratiske redskaber til gengæld. Hvis vi ikke fik vore vilje, kunne vi tre søskende finde på, at demonstrere rundt i hele huset med skilte. Vi lod selvfølgelig vores lillesøster gå forrest, for hun var sødest, og det hjalp.

De fleste vestjyder er lune, selvstændige, flittige og handlekraftige. Det var også de dyder, der blev lagt vægt på, at vi børn i familien Lind fra Spøttrup, tillagde os. Samme egenskaber har vi videregivet til vores søn, for jeg tror på, at det er det, som gør Danmark stærkt.

Som mor, politiker og vestjyde arbejder jeg for et samfund, hvor vi passer på hinanden og de svageste. Det er vigtigt med en stærk vestjysk stemme, der kan tale Vestjyllands sag på Christiansborg.

De fleste vestjyder er lune, selvstændige, flittige og handlekraftige. Det var også de dyder, der blev lagt vægt på, at vi børn i familien Lind fra Spøttrup, tillagde os. Samme egenskaber har vi videregivet til vores søn, for jeg tror på, at det er det, som gør Danmark stærkt.

Jeg tror på fællesskabet, med plads til den enkelte.

#StemLind for en stærk stemme til Vestjylland.

Mit CV

Folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Vestjyllands Storkreds fra 15. september 2011.

Kandidat for Socialdemokratiet i Holstebrokredsen fra 2008.

Udpeget til nordisk ministerråds Grænsehindringsråd fra 2022.

Næstformand for den danske delegation til Nordisk Råd fra 2020.

Gruppesekretær for Socialdemokratiets folketingsgruppe fra 2019.

Ordfører for Nordisk Råd fra 2019.

Udenrigsordfører fra 2019.

Tingsekretær fra 2019.

Undervisningsordfører, 2014-2019.

Formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, 2013-2014.

Næstformand for Udvalget for Småøer, 2012-2013.

Næstformand for Udvalget for Landdistrikter og Øer, 2012-2013.

Næstformand for Forsvarsudvalget, 2011-2015.

Læreruddannelsen, Nørre Nissum Seminarium, 1990-1994.

Beskæftigelse

Afdelingsleder, Sønderlandsskolen, 2008-2011.

Lærer, Sønderlandsskolen, 1999-2008.

Lærer, Herningsholmskolen, 1994-1999.

Medlem af byrådet i Holstebro Kommune (gruppeformand for den socialdemokratiske byrådsgruppe), 2010-2011.

Formand for Socialdemokraterne i Holstebro, 2007-2009.